Ameritrash.nl > Reviews Ameritrash > Epic Spell Wars of the Battle Wizards: Rumble at Castle Tentakill
Epic Spell Wars of the Battle Wizards: Rumble at Castle Tentakill
Jouw doel is de meest ultieme Battle Wizard van de hele wereld te worden. Hoe je dat doet? Weird-ass spreuken samenstellen en je tegenstanders slachten. Leuk? Nou…….
Epic Spell Wars of the Battle Wizards: Rumble at Castle Tentakill
Rob Heinsoo & Corey Jones
2012
2-6 spelers
Cryptozoic Entertainment
Elke minuut is teveel
Flauwe humor, Munchkin, take that
Engelstalig
Hoge mate van taalafhankelijkheid
Te combineren met:
Doel
In Epic Spell Wars (ESW) ben je dus één van de 6 Battle Wizards in hun doodstrijd. ESW wordt over meerdere ronden gespeeld net zolang tot een speler de andere spelers heeft gedood. Die is de winnaar van een ronde. Je wint zodra je twee keer de last Wizard standing bent, of wanneer je de componenten in frustratie terug de doos in gooit en je het spel ritueel verbrandt.
Setup
Iedere speler krijgt een Battle Wizard kaart met hysterisch grappig artwork. Die kaart heb je verder nodig om je tocht naar het einde bij te houden. Want op deze kaart ga je het aantal levenspunten bijhouden dat je hebt. Je start op 20 levenspunten en 0 bloed. Je bent uiteraard dood wanneer je op 0 levenspunten komt, en bloed is een resource die je kunt verdienen met het spelen van spells. Hierover later meer.

Een van de Battle Wizards na setup voor een nieuwe ronde. Het schedeltje geeft de hitpoints weer (20), de bloeddruppel de hoeveelheid verdiend bloed (0). Super hilarisch natuurlijk, een vampy wizard.

Oh! En racistisch.
ESW komt met 3 decks. Een deck met Spell componenten, een deck met Treasures en een deck met Dead Wizard kaarten. Het deck met spell componenten bestaat uit Source (start), Quality (middelste stuk) en Delivery (laatste deel) kaarten. De treasures kun je verdienen. Ben je dood, dan pak je de krachtigere Dead Wizard kaarten zodat je volgende ronde hopelijk minder slecht bent.
- Dead Wizard kaart
- Treasure kaart.
Ronde-overzicht
Elke ronde krijgen de spelers hun hand aangevuld tot 8 kaarten van het spell deck. Met deze kaarten moeten ze gesloten een aantal kaarten neerleggen die samen de spreuk gaan vormen die ze gaan casten. Elke spreuk moet legaal zijn, dat wil zeggen dat als je meer dan 1 kaart gaat spelen, de kaarten tenminste verschillend moeten zijn.
Nadat iedereen heeft gekozen wordt in volgorde de spreuken afgewerkt. Dit gaat van 1, naar 2, naar spreuken met 3 kaarten. Is er ooit een tie in het aantal kaarten dat is gespeeld, dan beschikken sommige kaarten over een speed-waarde. De spelers met de hoogste waarde gaat dan eerst.
De speler die zijn spell mag casten is verplicht de verschrikkelijk hysterisch grappige tekst voor te lezen. Daarna ga je van start naar einde je spreuk doorlopen. Elke spreuk geeft een effect waarbij je soms treasures krijgt maar meestal een tegenstander of tegenstanders schade doet. Afhankelijk van de kaart mag je zelf je target kiezen of is er sprake van een random target. De schade die je doet is vaak ook random, hoewel je door meer kaarten van dezelfde soort te spelen het aantal dobbelstenen vergroot. Je hebt dus flink controle over je lot. NOT.

Een spell van 3 kaarten. Deze is legaal want er is een source, quality en delivery. Zodra je deze kaart uitspeelt moet je de naam uitroepen. De typen van de kaart worden weergegeven door de kleine icoontjes links-onderin. Dit is belangrijk voor de hoeveelheid dobbelstenen die je moet rollen voor schade.
Conclusie
Mijn hoop voor ik begon aan Epic Spell Wars of the Battle Wizards: Rumble at Castle Tentakill waren best hoog gespannen. Ik houd normaal wel van vlotte fillers, elkaar dood maken en humor is nooit fout. Dus een lichte, vlotte game waarop je flink op elkaar kan haten. Prima. Leuk. Or so I thought..
Goed, ik neem aan dat jullie inmiddels al geraden hebben dat ik Epic Spell Wars of the Battle Wizards: Rumble at Castle Tentakill echt een enorm *** spel vind. Dit is een spel wat véééél te lang duurt voor wat het is. Daarnaast is de humor er na 1 ronde ook wel af. En echt heel leuk zijn de art en de namen al niet. Verwacht een soort “Cards against Humanity” light. Daarnaast zijn zelfs de kaarten van slechte kwaliteit (beschadigd “out of the box”) en de tokens veel te klein. Bah, bah, bah.
Daarom is er maar een conclusie mogelijk, tenzij je een enorme fan bent van games als Munchkin of laveloos bezopen raad ik iedereen aan om dit spel te vermijden als de builenpest. Ik ben mijn kopie in elk geval ritueel aan het verbranden. Een echte 1!
Deze review werd mede mogelijk gemaakt door de Goudse spellen winkel!