TrashTalk 41: Essen & Blood Rage

12086881_10207001104093365_249646196_n

BLOOOODDDD RAGGEEEEEE van Eric Lang.

Dit was de week van de Essen Spiel-beurs, het walhalla voor eurogamers. Essen is de grootste bordspellenbeurs van Europa en wellicht in de wereld. Een groot event in gamer-kringen, al zat er voor ons niet veel boeiends tussen de Essen games (LINK). Geef ons maar GENCON, meer Ameritrash! Het is dat die beurs niet in de buurt is, want anders.. Toch ga je altijd naar zo’n grote beurs als je even kan, al is het maar om mensen te kijken. Om nog wat extra zout in onze AT.nl wonden te strooien, flikte Cool Mini or Not (CMoN) het ook nog om BLOOOODDDD RAGGEEEEEE uitgerekend op de woensdag voor Essen te bezorgen. Echt jongens, moet dat nu? Ik zit !%@!! al weken op BLOOOODDDD RAGGEEEEEE te wachten. Krijg ik ‘m net voor ik een aantal dagen in Duitsland zit. Kan ik mijn most anticipated game van 2015 NOG NIET spelen. Maar goed, genoeg huiliehuilie. Snel wel nog even onze top 10 Ameritrashy Gateway Games geüpload. Gateway games zijn belangrijk, en dit zijn de games die wij gebruiken om onze vrienden te bekeren (LINK). Genoeg suggesties op onze lijst om dat te proberen in elk geval.

Donderdag en vrijdag ben ik dus met een aantal buddies uit mijn lokale gamegroup ook maar naar het Rührgebied getogen. Vroeg op, en een lange file voor de Messe later waren we uiteindelijk binnen. Wel grappig, mensen met tassen uit de auto te zien vluchten om maar eerder in de Messe te zijn. Niet heel effectief..

beetje druk

People much?

Voor ons waren het twee hectische dagen vol geschuifel, afspraken met uitgevers, gekijk, en gepraat. Vrijdag laat weer thuis, na een hoop gepraat over knekelputten.. Ik heb niet veel gekocht in Essen, op 7 Wonders: Duel en wat Japans spul na. Vampire Rader (naja, typo? Radar?), Sheep & Thief, Fram R’lyeh én Eight Epics.

12170423_10207047977025159_681027571_n

Mijn Essen buys..

Niet echt Ameritrash (Japanitrash?), maar wellicht zie je reviews van Vampire Radar en Eight Epics hier nog wel opduiken. Gelukkig wel review copies gekregen van interessante AT-ish games. We zijn benieuwd of er toch wat Ameritrashy goodness zit, tussen deze enorme hoop euro games. Ongeacht of dat er nu wel of niet tussenzit, het blijft leuk om nieuwe games te kijken, de hysterie van zo’n beurs te ervaren en wat te praten met uitgevers. Altijd geinig dus, zo’n beurs. Wel weinig gespeeld, mensen gingen direct slapen en ik had er toen ook geen zin meer in. Leuke van Essen was een praatje met Eric Lang en door hem gesigneerd artwork van BLOOOODDDD RAGGEEEEEE. Dacht wel dat ik een Scandinaviër was, dus scoor ik nog wat extra metal-punten.

12166249_10207047976585148_1933334795_nZaterdag was het BLOOOODDDD RAGGEEEEEE tijd. FINALLY. Ik heb Blood Rage gespeeld met 4 buddies. Blood Rage combineert drafting, area control met zo ongeveer de mooiste viking miniatures die ik ooit gezien heb. Ook jat de game een hoop van mijn favoriete euro/ameritrash mix, Chaos in the Old World (LINK) De game ziet er dus echt fantastisch uit. Het speelt over 3 ronden, in elke ronde draft je combat, quest en upgrade kaarten. De upgrades geven je Viking clan speciale abilities, zodat je clan uniek wordt. De quests leveren bakken vol VPs op en de combat kaarten boosten je attacks. BLOOOODDDD RAGGEEEEEE. De realiteit is iets minder spannend, elke miniatuur heeft een kracht-waarde, en die tel je op bij je gespeelde combat kaart. Diegene met de hoogste combat waarde wint en sloopt ALLE andere miniatures. Toch een beetje BLOOOODDDD RAGGEEEEEE dus. BLOOOODDDD RAGGEEEEEE ziet er fantastisch uit, de art, de miniatures zijn allemaal van top kwaliteit. De gameplay.. ben ik nog niet helemaal van overtuigd. Een van onze spelers won ERG riant, en ik faalde kneiterhard. Een verschil van 130 punten tussen de nummer 1 en de nummer laatst is toch wel ernstig en duidt mogelijk op issues. Natuurlijk was dit maar een eerste potje, maar dit moet beter. Iets om op te letten voor de volgende games.

12083786_10207047968864955_47784978_n

Beetje druk in Valhalla.

Nu op naar volgende week! BLOOOODDDD RAGGEEEEEE.

bloodrage_cover

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.