Trashtalk week 6: Turtles en zombies tijdens de koude oorlog??

We hebben de Trashtalk een aantal weken moeten missen. Deels omdat wij nagedacht hebben over het format van de Trashtalk. Is er veel veranderd? Kom dat zien!

De afgelopen weken zijn er geen Trashtalks meer online gekomen. Waarom? Omdat we hebben nagedacht over het format van de Trasktalks. We vonden zelf dat de Trashtalks steeds meer begonnen te lijken op een mini review van spellen die de week daarvoor al gereviewd waren of in de week daarna als review online zou verschijnen. En dat heeft volgens ons niet heel veel toegevoegde waarde. Daarom vandaag de eerste Trashtalk in nieuwe vorm. Meer nieuws, wellicht daardoor wat minder frequent maar we hopen dat we jullie hierdoor wat interessanter leesvoer kunnen voorschotelen!

ks

Kickstarternieuwtjes staan centraal in de TrashTalk van deze week. Na een wat langzame start van 2016 begint Kickstarter zich toch weer te vullen met wat interessante projecten. De titels die bij ons opgevallen zijn, bespreken we hier met jullie. Uiteraard werd er afgelopen week ook weer het een en ander gespeeld. Ook iets om even kort naar terug te kijken.

Afgelopen week, was het eindelijk zover. Eén van de titels waar ik (red. Wesley) het meest naar uitkeek dit jaar was Teenage Mutant Ninja Turtles: Shadows of the Past en de Kickstartercampaign hiervoor kwam afgelopen week eindelijk online.

pic2588717_md
Het spel zal worden uitgegeven door IDW, maar is afkomstig van de hand van Kevin Wilson. Een gelouterde naam binnen bordspelwereld, maar hij is onder meer verantwoordelijk geweest voor spellen als Descent en Arkham Horror. In de maanden voorafgaand aan de Kickstartercampaign liet hij zo af en toe wat details vallen over het spel en het proces om het te maken en dat maakte mij erg nieuwsgierig naar het eindresultaat.

De Kickstartercampaign zelf liet bij aanvang eigenlijk extreem weinig los over het spel. Nog geen gameplay video’s (verschijnen rond 8 februari), geen (voorlopigheid versie van) spelregels en geen previews van het spel. Sterker nog, rondom de EU-friendly shipping was ook nog geen duidelijkheid en ook de stretchgoals werden nog niet bekend gemaakt. Nadat het spel zijn funding goal had bereikt, werd elk keer nadat een stretchgoal werd gehaald, een nieuwe aangekondigd.

Ondanks alle mankementen van de campaign waren het thema en de designer van het spel voldoende om het spel binnen 24 uur te funden en ook wij van ameritrash.nl maakten daar onderdeel van uit. Nu maar hopen op EU-friendly shipping en dan maar wachten……..Qua gameplay weten we in elk geval dat het een one-versus-many gaat worden, maar zodra we wat meer details hebben zullen we jullie hier meer over laten weten.

 

 

 

 

pic2820384_md
Mythos Tales is ook een spel waar ook geruime tijd aan is gewerkt en via Kickstarter aan de man wordt gebracht. Het is spel is qua spelmechanieken gebaseerd op Sherlock Holmes: Consulting Detective, maar dan met een Cthulhu-thema eroverheen gegoten. Klinkt interessant toch?

Je speelt in dit spel solo (of met je vrienden) een jonge detective die in het duistere Arkham casussen probeert op te lossen. Dit doe je door je te begeven in de wereld van Arkham en de diverse locaties en mensen te bezoeken die zich daar ophouden. Op bezoek bij de Miskatonic University, onderzoek de Sacred Hearth Church of kom thuis bij het huis van Dr. Armitage (jouw mentor) en laat geen detail ongezien. Vergeet ook vooral de krant niet te lezen, want ook daar staan tussen de regels in de nodige aanwijzigingen!

De eerste twee scenario’s zijn in vereenvoudigde versie als print & play ter beschikking gesteld en kunnen al gespeeld worden. Wij zijn hier momenteel mee bezig en hopen jullie deze week nog een preview te kunnen laten zien van dit spel!

 

 

pic2871758_mdThe Walking Dead is een comic-reeks die nog populairder is geworden door de televisieserie. En dat is natuurlijk de designers en uitgevers van bordspelwereld ook opgevallen. Er zijn al diverse bord- en kaartspellen te vinden die op deze zombie-serie gebaseerd zijn, maar op Kickstarter is nu een heuse wargare over dit thema te vinden in de vorm van The Walking Dead: All Out War Miniatures Game.

In dit spel voor twee spelers, dat ook zeer snel zijn funding heeft gehaald, spelen beide speler een groep overlevers. Uiteraard kun je jouw groep met overlevers samenstellen uit de verschillende personages uit de comics. Om te overleven zul je de strijd met je tegenstander aan moeten gaan om de beperkte resources die nog beschikbaar zijn.

Je kunt echter niet lukraak alles doen, want val je teveel op dan trek je de aandacht van de walkers. Deze walkers bewegen zich volgens een vaststaand systeem, waardoor het spel ook solo te spelen is.

Mooie miniaturen en nog diverse stretch goals te gaan, dus ook een titel om rekening mee te houden!

 

pic2692549_md

 

De laatste titel die is opgevallen is Aether Captains. Todd Sanders, de designer van dit spel, is al enige jaren een bekende naam in bordspellenland vanwege de zeer uitgebreide verzameling aan print & play spellen die hij op zijn naam heeft staan. Voor het uitgeven van een van deze spellen is hij in zee gegaan met The Mage Company en deze Kickstartercampaign van Aether Captains is daarvan het resultaat.

Een assymetrisch bordspel voor 1 tot 5 spelers met een steampunt thema dat zich voornamelijk in de lucht zal afspelen. De spelers beheersen namelijk een of meer schepen die elkaar proberen in de lucht het leven zuur te maken.

Deze schepen komen op twee manieren terug in het spel. Ten eerste in de vorm van prachtige miniatuurschepen, maar daarnaast ook nog eens een schip dat bestaat uit verschillende dobbelstenen. Door deze tijdens het spel te roteren kun je aangeven op welke plekken jouw schip beschadigd is. Hoe meer beschadigingen des te meer gevolgen dat zal hebben voor de opties die het schip jouw biedt. Goed zaak dus om eventuele beschadigingen zo spoedig mogelijk te repareren!

 

Uiteraard hebben we deze week niet alleen naar Kickstarters gekeken, maar hebben we ook nog wat gespeeld. Zo stonden onder meer Xia en Twilight Struggle op het programma, twee titels die we zeer binnenkort hopen te kunnen reviewen!

Zeker bij Twilight Struggle was een titel die wij al veel eerder hadden willen bekijken voor Ameritrash.nl. Deze – inmiddels door Pandemic Legacy onttroonde – voormalig nummer 1 van Boardgamegeek speelt zich af tijdens de Koude Oorlog. In dit spel nemen twee spelers het als Amerika of de USSR tegen elkaar op en proberen de Koude Oorlog in hun voordeel te beslissen. Gaaf? Zeker, maar voor onze uitgebreide mening zul je nog even op onze review moeten wachten!