TrashTalk week 12: Zuiderspel en Kickstarter!

Zondag 20 maart jongstleden werd in Veldhoven Zuiderspel georganiseerd. Wij van Ameritrash.nl waren aanwezig om een spel te demonstreren en het nodige te bekijken en spelen.
Wat onze bevindingen waren? Lees gerust verder!

De liefhebbers van bord- en kaartspellen in Nederland en België kunnen steeds vaker aan hun trekken komen. Via sites als Bordspelmania, Boardgamegeek en de nodige plaatselijke spellenverenigingen is het steeds makkelijker om liefhebbers te vinden van spellen die jou ook trekken. Daarnaast kennen we een aantal beurzen die jaarlijks terugkomen en waar je de gelegenheid hebt om het nodige (nieuwe) materiaal uit te proberen. Zo werd afgelopen zondag in Veldhoven het jaarlijks terugkerende Zuiderspel georganiseerd in het NH Conference Centre Koningshof en wij waren erbij!

 

arcadiaquest_cover

Op verzoek van de Goudse Spellenwinkel en om meer naamsbekendheid te geven aan Ameritrash.nl en het mooie genre spellen dat wij promoten waren wij in de persoon van Ruud aanwezig om Arcadia Quest uit te leggen aan de bezoekers van de beurs. Een goede keuze vonden wij, want zoals ook in onze review werd gemeld:

Arcadia Quest is een heel tof spel, het spel heeft alles wat een goede Ameritrash game nodig heeft. Het spel is sfeervol, door de mooie miniaturen en het artwork op de kaartjes en tegels. De gameplay is onverwacht snel, met veel nadruk op strijd, elkaar dwars zitten en elimineren. De regels zijn even inkomen, maar zijn voor een Ameritrash titel aan de lichte kant. Het speelt vlot weg en al snel ben je meer bezig met elkaar dwarszitten en quests halen dan met de regels. Arcadia Quest levert de drama en passie die nodig is om een hele goede tijd met elkaar te hebben én tijden later nog specifieke gebeurtenissen uit games te kunnen herinneren. Een heel, heel goeie game dus.

We kunnen uiteindelijk wel zeggen dat ook de bezoekers van de beurs het een goede keuze vonden, want de tafel was uiteindelijk van tot 18.00 uur bezet en vrijwel alle mensen waren enthousiast en positief gestemd over het spel. Veelal getrokken door de mooie en schattige miniatuurtjes en het mooie artwork werden de mensen als snel in het spel gezogen en waren volop bezig om hun medespelers zo snel mogelijk uit te schakelen.

 

12884341_10208102564549188_513460997_n

Arcadia Quest in actie op het Zuiderspel

 

pic2805240_mdOp Zuiderspel was nog meer te vinden dat voor ons interessant was. Allereerst stond Michel Baudoin (auteur van onder meer Space Maze) er met twee prototype exemplaren van zijn nieuwste spel Crash’em. Een demolition-spel waarbij je één van de coureurs bent die met zijn monstertruck probeert om de andere trucks zoveel mogelijk schade te doen. Over het verdere verloop van het spel wil ik nog niet teveel vertellen, aangezien we op korte termijn de preview van het spel online zullen plaatsen, maar ik kan wel verklappen dat het spel met zeer veel speelplezier aan de tafels werd ontvangen. De kickstartercampagne voor Crash’em loopt overigens op dit moment!

pic2929030_md

 

Dit was overigens niet het enige prototype dat te proberen was op Zuiderspel. Het was namelijk ook mogelijk om Revenge of the Dictators.

Een spel waarin je zo snel mogelijk je bestemming probeert te bereiken terwijl je je tegenstanders op alle mogelijk manieren probeert dwars te zitten. Ook voor ons geen onbekende aangezien wij het prototype al een aantal keer hebben mogen spelen? Op onze preview zul je nog even moeten wachten. Deze zal tegelijkertijd met de kickstartercampagne van Black Box Adventures online komen.

Er waren meerdere bekende en klassieke titels te vinden op Zuiderspel. Zo werd Memoir ’44 gespeeld en heb ik ook de nieuwe versie van D&D Dice Masters zien liggen. Ook op Zuiderspel dus voldoende gelegenheid voor de Ameritrash’er om aan zijn trekken te komen!

De term Kickstarter is alweer een paar gevallen in deze TrashTalk. En naast Crash’em is er alweer het nodige te vinden op Kickstarter!

pic2597630_mdWat te denken van Rodger Deering’s Dungeon Crusade? Zelf spreken ze over de eerste ‘open dungeoncrawler’ ter wereld, een combinatie van een bordspel en een klassieke RPG op de pc zoals we deze kennen. De kickstarterpagina staat vol met foto’s van onderdelen, miniatures, artwork en dergelijke, maar het grootste probleem is dat er nog helemaal niets gemeld wordt over de gameplay van het spel.

 

De eerste interesse in dan ook zeker gewekt, maar er zal nog wel het nodige moeten worden aangepast op de pagina voordat je er (voor een dergelijk bedrag) zal worden ingestapt.

 

pic2731182_mdOok The Daedalus Sentence is op Kickstarter te vinden. Dit coöperatieve spel van Belgisch hand heeft zijn funding inmiddels al gehaald. Het feit dat dit binnen 25 uur al het geval was, zegt wel iets over de interesse in het spel.

In het spel speel je een aantal van de laatste mensen die nog in leven zijn, nadat onze aarde is binnengevallen door buitenaardse wezen. In de meest gevreesde gevangenis in het heelal proberen jullie om aan je lot te ontsnappen. Uniek aspect aan het spel is dat er gebruik gemaakt wordt van een bord dat bestaat uit verschillende roterende cirkels. Elke beurt zal de gevangenis dan ook op een andere manier eruit komen te zien. Onmogelijk om eruit te ontsnappen? Kom er zelf achter.

pic2922294_md

En als laatste viel ons Grifters op, een spel dat via Kickstarter door Indie Board & Games wordt uitgegeven. Grifters draait om het stelen van zoveel mogelijk geld. Stelen van de corrupte regering, van je tegenstanders en van bedrijven. En dat die je door gebruik te maken van ‘hand building’. Ze beloven daarbij al het mooie van deckbuilding games, maar dan zonder de decks. Idee is dat je de kaarten (schurken) vanuit je hand kunt spelen en dat deze schurken op zichzelf een voordeel opleveren, maar daarnaast ook een voordeel opleveren naar gelang de samenstelling van het team waarin zij opereren.

Elke beurt speel je een kaart uit naar het veld Night 1. Alle andere kaarten schuiven een plek op tot en met Night 3. Na Night 3 komen ze op de refresh-plek neer van waaruit ze weer terug naar jouw hideout komen. Elke keer dat je een kaart uitspeelt, kies je ervoor om de schurk alleen te laten handelen of te laten handelen met meerdere schurken als team. Ziet er erg leuk uit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.