TrashTalk: Ontwikkelingen Ameritrash.nl

Het is stil geweest op Ameritrash.nl, heel stil zelfs. Onze laatste review over Dragonfire dateert alweer van een half jaar geleden. Een bewuste keuze, een periode wat rust en kijken welke richting we met de website op zouden willen gaan. En nu? Gewoon op de oude voet verder? Stoppen met de website? Geen van beiden eigenlijk. We gaan gewoon weer lekker verder met de website, maar er zullen wel wat veranderingen gaat plaatsvinden.

Het zal ergens eind 2014 geweest zijn toen, tijdens het spelen van een spel, Ruud liet vallen dat hij een website had gemaakt. ‘Gewoon om af en toe mijn mening over spellen op te pleuren’ was de kreet en met de vraag of ik af en toe mee wilde schrijven. De spellen speelden we toch al voor een deel samen. Uiteraard was ik daartoe bereid en in een korte tijd stonden er de nodige reviews op de site. Een moordend tempo van reviewen dat we later niet meer vol konden houden.

Als je begint met een review website dan zitten er al de nodige spellen in je hoofd. Je hebt ze al gespeeld, je mening is gevormd en je schrijft de review vlot waardoor het weinig tot geen moeite kost. Daarnaast heb je op dat moment al de nodige spellen in je kast staan. Maar die voorraad spellen is op een gegeven moment op en dat is het moment waarop je ook meer richting de actuele titels wilt gaan. De titels waarvan mensen ook echt graag willen weten wat je ervan vindt.

En daarbij werden we een beetje een beetje slachtoffer van ons eigen ‘succes’. Wij hebben bewust gekozen voor een type bordspellen waarvan de gemiddelde speelduur vaak lang is. En daarnaast willen we ook een uitgebreide review geven waarin een duidelijk overzicht wordt gegeven van het spelverloop. En dan is het vrij simpel, je kunt een spel als Twilight Imperium niet binnen een week voldoende spelen om een mening te vormen én ook nog eens de review schrijven. Dat in combinatie met het feit dat we het liefst elke week iets wilden publiceren, zorgden ervoor dat het steeds moeilijker werd om de motivatie te vinden om achter de computer te kruipen en te gaan schrijven.

Dat was het punt waarop voor ons duidelijk werd dat het anders moest. Uiteindelijk besteden wij een hoop tijd en geld aan het spelen en reviewen van spellen. Dat is totaal niet erg (je kiest er ten slotte zelf voor), maar dan moet het plezier wel voorop staan!

Maar hoe dan verder? Verschillende mogelijkheden zijn de revue gepasseerd; extra reviewers vragen, de reviews kort en bondig houden, maar ook zeker de optie om te stoppen. Alle drie werden verworpen. We willen onze reviews zo uitgebreid houden en Ameritrash.nl voelt echt als een project van ons beiden. Wellicht dat daar in de toekomst anderen bij komen, maar nu nog niet. Uiteindelijk hopen we (gek genoeg) dat we de oplossing gevonden hebben in het uitbreiden van de website. Naast de gebruikelijke reviews die jullie van ons gewend zijn, komt er een categorie bij waarin solo spellen besproken zullen worden en de categorie TrashTalk zal meer gebruikt worden om bijvoorbeeld een eerste indruk van een spel te geven, een speelsessie te beschrijven of gewoon simpelweg iets bordspel gerelateerd te vertellen dat ons bezighoud. Die andere artikelen zijn vaak sneller geschreven en combineren dan goed met de periode waarin je een spel als Twilight Imperium aan het spelen bent.

En op die manier hopen we jullie weer regelmatig van leuke reviews te kunnen voorzien!

En input wordt natuurlijk altijd gewaardeerd. Welke spellen zouden jullie snel over willen lezen of juist niet? Laat het ons gerust weten!!

3 Reacties

  1. legendarydromedary

    Dat klinkt goed, ik kijk uit naar de nieuwe content!

    Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.