TrashTalk 49: Ameritrash, Nox spellenzolder en quickies!

Vorige week hebben we een weekje gemist met TrashTalk. Waarom dat was? Eigenlijk omdat ik vond dat er niet genoeg materiaal was om over te praten. Nu, met twee weken tijd is dat wel het geval. Daar gaan we weeerrrr!

Bastiaan van Nox’s Spellenzolder en ik hebben besloten om elkaar op structurelere manier bordspellen te gaan lenen zodat we makkelijker en meer games kunnen spelen, reviewen en online zetten. Op dit moment staat Nox 3-1 voor in uitgeleende titels, maar wie weet is dat de volgende keer weer andersom. Voor mij is het vooral interessant dat we op deze manier meer Ameritrash titels kunnen promoten in Nederland. Dat is ons doel in elk geval!

rb_cover

Wat hebben wij gedaan? Afgelopen week hebben we onze review van Rum & Bones online gezet (review). Ik vind Rum & Bones een zeer interessant spel geworden. Het speelt zo lekker vlot weg. Je slacht piraten in een poging om als eerste 6 punten aan objectives te halen. Sloop de mast, roer en andere onderdelen van het schip om te winnen dus! R&B is zo light en lollig dat je er bijna gênant van wordt. Wel vind ik het een raar spel om aan te raden aan mensen. Het spel is zo licht máár tegelijkertijd zo overgeproduceerd dat game misschien te light is voor de prijs. Ja, je krijgt tonnen aan plastic miniatuurtjes maar dat soort spellen zijn normaal gesproken wel dieper..

pic2374467_md

Thunderbirds is beter dan Pandemic. I’ve said it. Thunderbirds heeft misschien het meest lame thema ooit, maar de game is wel heel leuk uitgevoerd. Net als in Pandemic heb je 3 acties waarmee je rond de wereld beweegt (en in de ruimte) en flip je kaarten. De kaarten die je flipt zijn ‘gevaren’ die je direct moet oplossen én een deel beweegt de “Hood”. Dit zorgt voor een verhalende ervaring dan regulier Pandemic. Ik was ervan onder de indruk, al ben ik niet de grootste fan van regulier Pandemic. Ondanks het sullige thema, heb ik me wel vermaakt met Thunderbirds. Wesley is er een groter fan van, maar ik vind het zeker prima. Wat Wesley ervan dacht? Lees het hier (review)!

pic2439671

Een andere lichte game waar ik veel lol mee gehad heb is Flick ’em Up. Flick ’em Up is een scenario-gebaseerde mix tussen dexterity games (met schijven ‘flicken’) én miniature gaming. Wat is dan je doel in Flick ’em up? De cowboys/team van je tegenstander dood knallen! Erg lollig! Ik heb nog te weinig van de scenario’s gezien om de game al te reviewen. Ik weet namelijk nog niet of ik het spel variabel genoeg vind om de herspeelbaarheid goed in te schatten. Wel staat voor mij al vast dat ik de game erg tof vind.

pic2661822_lg

Tail Feathers is een X-Wing (review) voor gevorderden in een Mice & Mystics jasje. Ik had een light spel verwacht, maar de game is surprisingly diep. Ik moet zeggen dat ik niet teveel verwachtingen van het spel had voor ik eraan begon. Ik houd niet zo van Mice and Mystics en het wereldje spreekt me niet heel erg aan. Tail Feathers heeft me echter de ogen een beetje geopend. Allereerst ziet het er fantastisch uit. Nu is Mice & Mystics sowieso mooi en cutesy, maar nu het een miniaturenspel met vogels, muizen en ratten is geworden zijn de componenten nóg beter geworden! De gameplay is me positief meegevallen! Hoe de vogels bewegen is heel erg flightpath-achtig (X-Wing/ Star Trek Attack Wing etc). Je legt templates neer, beweegt, valt aan. Leuk is ook dat je je vogels kan bewegen en oriënteren in hoog/laag. De combat is interessant, het effect van question leuk en de grondtroepen zijn ook interessant. Leuk spel. Maar dieper dan ik dacht dus. Opvallend. Ik vraag me af voor wie Tail Feathers is bedoeld.

pic2628590_lg

Starfighter is een twee speler kaartspel waarbij je probeert je tegenstander dood te knallen. Dit is uiteraard al veel vaker gedaan. We hebben in dat genre naast het fantastische Magic the Gathering, Ashes: Rise of the Phoenixborn (review), Star Realms (review, colony: review) en meer. Starfighter doet het op een puzzel/euro manier. Ik vond Starfighter best een aardig spelletje, maar ik had wel sterk het gevoel dat je niet perse veel invloed had op het spelverloop. Ook lijkt het spel heel snel te kunnen omslaan, van winst of verlies afhankelijk of je een beetje pech of geluk hebt. Jammer..

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.