TrashTalk 47: Top week met Risk: Star Wars Edition & Malifaux!

De afgelopen week was het einde van onze periode van relatieve rust.
Sinds vorige week hebben we reviews van Kemet Ta-Seti (review) en Zombies vs Cheerleaders (review) online gezet. Daarnaast heeft Wesley er ook nog een preview van Side Quest (link) opgeramd, nu op Kickstarter. Vandaag volgt van Wesley nog Epic als ‘toetje’.

kemet_taseti

De “grootste” review van de afgelopen week was in mijn ogen Kemet Ta-Seti (review).  Kemet  (review) kent een hele schare fans, waaronder ondergetekende. Kemet is een van mijn favoriete titels, met zijn gestroomlijnde op aanvallen gebaseerde gameplay. Kemet Ta-Seti is voor mij toch wel deels een teleurstelling geworden. De 5 modules in Kemet Ta-Seti zijn in mijn ogen gewoon niet allemaal even nodig en maken het spel soms gewoon minder gestroomlijnd, en clunky. Niet altijd een goede ontwikkeling. Twee modules, vooral de module met zwarte piramide en bijbehorende tegels is erg cool. De module met extra combat en “divine intervention” kaarten zijn gewoonweg een prima aanvulling. Het nieuwe speleinde is prima, maar de dawn fase en het Ta-Seti bord is gewoonweg overbodig in mijn ogen. Ik ben benieuwd wat de overige Kemet fans ervan gaan vinden.

zombiesvscheerleaders_cover

Zombies vs. Cheerleaders (review) is een aardig spelletje, met geinig artwork. Niet heel, heel veel meer dan dat. Het artwork is cartoony en mooi, maar het thema had 100% iets anders kunnen zijn zonder problemen. Dat is altijd een gemis. Het spelletje zelf is prima, maar niet bijzonder. Ben je into het thema? Het artwork? Houd je erg van tower defense? Dan is het ongetwijfeld een leuke aanwinst aan je spellencollectie.

Malifaux-Title

In voorbereiding voor deze week heb ik nog een keertje Malifaux gespeeld. De review voor dit fantastische miniaturenspel gaat deze week online gezet worden. Ik weet nog niet precies wanneer, maar Malifaux is fantastisch en zou ook in Nederland gewoon veel meer aandacht verdienen. Veruit het beste miniaturen spel dat ik tot nu toe gespeeld heb. Beter dan Age of Sigmar (link) én misschien zelfs beter dan Battlelore 2 (link). Malifaux kent geen dobbelstenen, maar kaarten. Daardoor krijg je in Malifaux interessante keuzes, en dan met een weird western thema om de boel af te maken. Wow. 100% aanrader.

sw_risk_coverEen andere gave titel deze week op Ameritrash.nl komt te staan is Risk: Star Wars Edition. In Risk: Star Wars Edition speel je de laatste battles na van “the Return of the Jedi”, de laatste Star Wars film. Risk: Star Wars Edition is een eenvoudigere versie van Star Wars: The Queen’s Gambit (review), een favoriet op de website. Net zoals in the Queen’s Gambit speel je in Risk: Star Wars Edition op meerdere slagvelden tegelijk. In Queen’s Gambit vliegt Anakin richting het Trade Federation ship, bestormen de Queen met haar lijfwachten het paleis, knokken de Gungans op de velden tegen de Trade Federation droids en vechten de Jedi in een afgesloten ruimte tegen Darth Maul.  In Risk: Star Wars Edition vecht Darth Vader tegen Luke Skywalker, probeert de Rebel vloot de Deathstar te vernietigen én moeten de rebels het schild op Endor slopen. Maak je geen illusies, Risk: Star Wars Edition is veel eenvoudiger en kent minder miniaturen dan de Queen’s Gambit. Het voordeel is dat Risk: Star Wars Edition nu te koop is én in een half uurtje weg speelt. Net als zijn illustere voorganger, werkt ook Risk: Star Wars Edition met te programmeren actie kaarten die je voor meerdere doelen kan inzetten en bonus kaarten voor het winnen van slagvelden. In elk geval, Risk: Star Wars Edition is een prima, thematische filler die je in een half uurtje ofzo speelt. Erg tof.

sw_tisk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.