TrashTalk 46: Robinson Crusoe, Kemet Ta-Seti & Runebound

De grootste happening op Ameritrash vorige week was natuurlijk onze review van Runebound (Third edition, review). Al weken stond ik te popelen om de vernieuwde Runebound te spelen, en deze week was het eindelijk zo ver!

runebound3
In Runebound (review) speelt iedere speler een avonturier en loop je rond in de fantasy wereld van Terrinoth. Tijdens deze tocht ben je opzoek naar nieuwe ervaringen (skills), wapens en vijanden om te verslaan. Ik heb me weer erg vermaakt met Runebound, net zoals met z’n voorganger Runebound 2nd edition (review). Al met al weet ik alleen niet of Runebound 3rd genoeg veranderd is om Runebound 2nd edition overbodig te maken.  Runebound 3rd heeft wel een ‘innovatief’ chip-systeem voor combat, waar Runebound 2 een suf dobbelstenen combat aspect kende.­ Ik vind Runebound 3rd in elk geval een lekkere frisse wind in het Runebound universum. Hopelijk krijg ik Runebound de komende periode nog een flink aantal keer op tafel zodat ik klaar ben voor de expansions die er ongetwijfeld aan gaan komen. Want, dat is wel zo, Runebound is nog steeds traag, maar door het nieuwe encounter systeem kent het spel net als Eldritch Horror (review) te weinig kaartjes om de base-game vers te houden. Jammer, maar ach, de game is weer hard gestegen in mijn favorietenlijstje.

kemet_tasetiEen andere game die ik veel gespeeld heb deze week is Kemet. Kemet is een fantastische worker placement/ area control / conquest game (review). Effectief is Kemet het resultaat van wat er gebeurt als je Nexus Ops en Agricola in een blender knikkert. Hoewel Kemet relatief veel euro invloeden heeft, vind ik het een erg fijne agressieve area control / conquest game. Prima voor op Ameritrash dus. In Kemet wordt je continu beloond om aan te vallen, dus je grijpt elkaar vaak al snel bij de strot. Kleine legertjes, overgebleven na een gevecht tussen andere spelers is effectief Piranha-voer. Immers, de overige spelers zullen als hongere piranha’s deze kleine legers verslinden voor makkelijke VPs. Kemet is bezig met een revival hier vanwege de expansion, Kemet Ta-Seti. Deze modulaire expansion voegt een aantal modules toe, waaronder een nieuwe kleur piramides, nieuwe kaarten, nieuwe beurtvolgorde en nieuwe eindconditie trigger. Kemet is een van mijn favoriete games in dit genre, maar of de expansion goed is? Ik weet het nog niet.. Het is voor mij in elk geval geen Cyclades (review) met zijn fantastische Titans expansion (review).

pic1715554

Robinson Crusoe blijft een interessante thematische cooperatieve game. Op een of andere manier ben ik geen groot fan van cooperatieve board games, maar Robinson Crusoe is wel een game die ik ook na 2x spelen nog steeds waardeer. Hoewel ik Robinson pas 2x gespeeld heb, bevalt Robinson Crusoe mij in elk geval beter dan een –pak ‘m beet- Eldritch Horror (review). Ik weet niet goed waarom, wellicht omdat Eldritch wat betreft de mechanismen voor mij abstracter aanvoelt dan Robinson Crusoe. Het thema zit in Robinson voor mijn gevoel meer in de acties die je uitvoert, de game voelt veel meer als overleven. Eldritch zit het thema meer in de flavor van de kaartjes en niet zozeer in de gameplay. Nog een paar keer spelen en dan is het wellicht tijd voor een AT.nl review van die game. We zijn flink te laat met die titel..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.