TrashTalk 45: Horus Heresy: Betrayal at Calth, Pandemic Legacy, Runebound, Spellenspektakel..

De afgelopen week was erg rustig op Ameritrash.nl. November heeft tot nu toe alleen onze review van Mistfall (link) opgeleverd en onze Trashtalk van vorige week (link). Een beetje teleurstellend, maar daar komt snel weer verandering in!

hh

Achter de schermen ben ik druk bezig geweest met het in elkaar knippen en plakken van Horus Heresy: Betrayal at Calth. De Horus Heresy is een belangrijk stuk van in de Warhammer lore, Horus –de favoriete zoon van de Emperor- valt onder invloed van de duistere Chaos Goden. Met hem, hele legers van Space Marines. Broeder tegen broeder in een enorm gevecht. Betrayal at Calth is de meest recente board game van Games Workshop!  HH combineert de bekende Chaos Marines en Space marines van Games Workshop, met een squad-based tactical gameplay op een bord. HH is een eenvoudige game. Je moet objectives halen door je units slim in te zetten. Elke unit (groepje modellen in een Hex) heeft twee acties. Je kan kiezen om te lopen (beweeg 1 hex), te rennen (2 hexes), melee aanvallen (aanval op aangrenzende hex) of schieten (aanvallen op meer dan 1 hex). That’s it! Heel simpel, maar toch heel interessant! Ik ben onder de indruk. Nu moet ik wel zeggen dat Space Hulk bijzonderder is, maar Betrayal at Calth is een hele, coole, toegankelijke game.

marines

Deze week ben ik begonnen met Pandemic Legacy. We zijn pas een potje onderweg, maar tot nu toe bevalt het me prima! Pandemic heb ik pas recent voor het eerst gespeeld, omdat tot dan toe mijn favoriete (en enige) cooperatieve spel in mijn collectie Defenders of the Realm was (link). Pandemic vind ik een prima game, maar Legacy. LEGACY! Ik heb niet zoveel met Risk, maar Risk Legacy (link) is een ervaring die ik niet ga vergeten. Voor board games, denk ik ongeveer het meest interessante spel dat ik gespeeld heb. Hoe je met stickers een spel kan veranderen, vernieuwen en met je groep kan veranderen is gweoon heel erg cool. Zelfs na 1 potje Pandemic Legacy, doet Pandemic Legacy me weer terugdenken aan al die positieve dingen uit Risk Legacy.  Gelukkig is Pandemic een beter spel dan Risk J. Pandemic Legacy speelt over 12 maanden, waarin je elke maand objectives moet halen. We hebben game 1 van Pandemic ‘net’ op het nippertje gewonnen, en ik kan niet wachten tot wat er gebeurd in potje twee. Zeer, zeer cool weer.

pandemic

Ook ben ik dit jaar op het Spellenspektakel geweest. Het spellenspektakel in Eindhoven is na wat ellendige jaren weer aan het groeien. Mooi om te zien! Vorig jaar waren er 5000 mensen, dit jaar 8000! Een mooie toename en belangrijk voor de Nederlandse spellenscene dat nieuwe mensen met board games in aanraking komen. Dit jaar was er gelukkig ook meer aandacht voor Ameritrash/thematische games op het spellenspektakel, met de aanwezigheid van Bergsala Enigma en Tactic. Er waren onderandere demo’s van Fury of Dracula en Runebound (Runebound 3 dus..). Runebound is de opvolger van Runebound (second edition, een van mijn favoriete games! (link)). In mijn ogen een mooie ontwikkeling. Laten we hopen dat volgend jaar er nog meer interessante Ameritrash games te vinden zijn! Hoe meer, hoe beter.

runebound_3_board

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.