TrashTalk 42: Blood Rage, Japon & 7 Wonders: Duel

image

Maandag begonnen we met Call of Cthulhu (review). Het einde van deze game is in zicht, maar we waren toch wel onder de indruk van de mechanismen. Het vechten om story cards is inmiddels cliche, Smash Up, Slavika Equinox (review), Draco Magi (review), Warhammer Conquest (review) doen het ook allemaal. Call of Cthulhu deed het eerder, en gelukkig zitten er genoeg interessante mechanismen om Call of Cthulhu interessant te houden. Zelf speelde ik die avond met nog twee buddies Emergence Event. Emergence Event is een geinige game, lekker sandboxen in space. Emergence Event is van de makers van Myth, MERCS miniatures. Toch een controversieel bedrijf. Net als Myth ziet Emergence Event er fantastisch uit, maar moet ik ook hier zeggen dat de game niet voor iedereen is. De game komt misschien wat traag op gang, is net te fiddly. Verder kan je door de Captain cards en Damage hele beurten verliezen. Bah. Belangrijker is wat de game goed doet. Er is namelijk wel cool dat de game erg kaartgedreven is en daarom voor een deel planbaar. Gamers die wel van thematische games houden, maar wat minder van randomness, zouden deze game wel ‘ns helemaal hun ding kunnen vinden. Wellicht dus interessant voor gamers die houden van games als Mage Knight (review).

EE007

Naast de Emergence Event review hebben Wesley en ik op dinsdag nog wat games gespeeld die binnenkort door ons gereviewed gaan worden.

vs

We begonnen met VS System 2PCG, de reboot van de dooie CCG VS. Ik heb weinig met superheroes, maar Wesley is er weg van. VS is een vrij straight-forward LCG geworden, met wat interessante ideeën. Je hebt een superhero of supervillain karakter, die je beschermt met support-karakters. Inmiddels zie je dat idee vaker (Heroes, Mage Wars), maar toen was het ongetwijfeld bijzonderder. Je probeert eigenlijk dus elke keer door de verdediging van je tegenstander te beuken. Door slim spel van Event-kaarten en activated abilities probeer je combat naar je hand te zetten. VS is een interessante game, maar ik weet niet of het voor mij is weggelegd. Ik ben geen groot fan, maar Wesley ziet (veel) meer in de game. Binnenkort onze review!

12170423_10207047977025159_681027571_n

De rest van de week heb ik Japon Brand games gespeeld die ik in Essen heb opgepikt. Ik heb op Essen Vampire Rader, Sheep & Thief, Fram R’yleh en Eight Epics. Sheep & Thief is -so far- mijn favoriet, een hele simpele drafting game waar je wegen bouwt, schapen (cute, fluffy bolletjes) plaatst en probeert de schapen van andere spelers te stelen. Erg geinig spel, zelfs met 2. Vampire Rader is mijn andere ‘succes’, een heerlijk lichte deductie game die erg vlot speelt. 4 Hunters proberen 1 vampire om te leggen, en de Vampire probeert Hunters te slopen. Ook deze heb ik met 2 gespeeld, maar ik zie het er erg mee zitten. Het is wel lucky, maar geeft je de feel van een Fury of Dracula / Specter Ops (review) in een 30 minuten. ERG cool. Mijn minst favoriete titel is Eight Epics, van Seiji -Love Letter- Kanai. Je probeert challenges te halen door een aantal dobbelen te rollen. Daarna probeer je door helden te activeren de dobbelstenen een bepaalde manier te manipuleren. De game is vrij saai, kent vrij veel downtime en lijkt daarom voornamelijk voor solo-games geschikt. Gewoonweg omdat de game ZWAAR vatbaar is voor alpha players en downtime. Bleh. So far, mijn teleurstelling. Hier had ik echt veel van verwacht.

7wondersduel

Mijn nieuwe favoriete -korte- twee speler spel is er geen van Japon Brand, maar 7 Wonders: Duel. Wat is deze game een fantastische implementatie van drafting voor twee spelers. Jep, er is helemaal geen spoor Ameritrash te vinden, maar we hebben natuurlijk ook wel onze mening gegeven over andere kaartspellen. 7 Wonders: Duel speelt over 3 ages. Elke age draften de spelers open kaarten uit een piramide, waarbij afhankelijk van de setup de kaarten open of gesloten liggen. Kaarten liggen gesloten zodra er tenminste 1 kaart bovenop ligt. Zodra er geen kaarten meer op een gesloten kaart liggen, wordt deze direct open gedraaid. Net als in 7 Wonders probeer je ook hier resources te krijgen, of gebouwen te bouwen waarbij je de ‘prerequisites’ van hebt. Erg, erg coole game. Zeker voor mensen die van card-games houden.

12166249_10207047976585148_1933334795_n

Als laatste een tweede potje BLOOOODDDD RAGGEEEEEE. Dit potje werd ‘ns een keer door mij gewonnen. BLOOOODDDD RAGGEEEEEE groeit voor mij, van een -toch wel teleurstelling na alle hype- naar een game die ik steeds beter ga waarderen. Op dit moment vind ik Chaos in the Old World (link) nog steeds ‘beter’, maar begint BLOOOODDDD RAGGEEEEEE in de buurt te komen. Wat mij wel erg opvalt, is dat de game ‘unbalanced’ raakt zodra spelers niet goed weten hoe ze moeten draften. Dat maakt het beoordelen van BLOOOODDDD RAGGEEEEEE erg lastig. Gelukkig heb ik inmiddels potjes 3-5 gepland. Verwacht mijn review ergens volgende week.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.