Ameritrash?

Ameritrash is een geuzennaam uit een grijs boardgame verleden. Toen bedacht omdat euro-gamers, mensen die graag uren willen nadenken, veilen, nadenken en met blokjes willen schuiven, neerkeken op dobbelstenen, drama en conflict.. Wat wij juist WEL willen. Ameritrash wordt in Nederland nog steeds vaak met een hooghartig gegniffel aan de kant geschoven, vanwege te lang, te hoge geluksfactor en niet strategisch genoeg. Op Ameritrash.nl kom je geen serieuze games vol houten blokjes tegen, waarbij je punten verdient met het het verhandelen van grondstoffen. Want dat vinden we SAAI!

Er is geen goede definitie van Ameritrash, dus je kan er altijd over ruzieën. Volgens ons draait Ameritrash om één ding: immersion. Je moet als speler IN het spel zitten. Om die emoties te ontlokken, gebruikt Ameritrash vier belangrijke dingen, thema, concrete regels, conflict en chrome.

  • Thema, Science-Fiction, Fantasy, Star Wars, Maffia. Niet saai handelen in de middellandse zee.
  • Concrete regels, het thema is concreet en direct in de regels verwerkt, zodat je erin wordt gezogen. Dit zorgt voor emotionele verbondenheid met je karakter, land of ras dat je speelt. In Ameritrash bereik JIJ wat, en ga je niet puur voor de meeste punten.
  • Conflict, jij bent tegen iets. Je moet een tegenstander, medespelers of het bord direct verslaan om te kunnen winnen EN dat moet jou natuurlijk niet overkomen.
  • Chrome, omdat je nu eenmaal minder verbeeldingskracht nodig heb met een mooie miniatuur dan met een pion. Lord Hawke, een grote bruut met een zwaard is iemand. Een pion daarentegen.. Wie maakt dit soort games? Fantasy Flight Games (FFG), Cool Mini or Not (CMoN), Flying Frog etcetera.